Река Црн Дрим, Струга

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

1085
Достапност : Во текот на целата година

Река Црн Дрим, Струга

0
Детали
  • Локација: Струга

Реката Црн Дрим извира кај манастирот св.Наум ,поминува низ Охридското езеро и се излева кај Струга на околу 695 м надморска височина .На македонска територија дожината на реката изнесува 54 км ,понатаму излегува од територијата на државата во близина на градот Дебар а крајниот влив и е во Јадранско море.Реката е богата со рибен фонд па служи за рекреативен рибоов како и за капење во текот на летниот период во делот кај градот Струга . Го збогатува амбиентот на градот со неверојатна свежина и релаксирачки звук .

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија