+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

River Crn Drim, Struga

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1081
Availability : Во текот на целата година

River Crn Drim, Struga

0
Детали
  • Локација: Струга

Реката Црн Дрим извира кај манастирот св.Наум ,поминува низ Охридското езеро и се излева кај Струга на околу 695 м надморска височина .На македонска територија дожината на реката изнесува 54 км ,понатаму излегува од територијата на државата во близина на градот Дебар а крајниот влив и е во Јадранско море.Реката е богата со рибен фонд па служи за рекреативен рибоов како и за капење во текот на летниот период во делот кај градот Струга . Го збогатува амбиентот на градот со неверојатна свежина и релаксирачки звук .

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија