Ohrid&Prespa2Go Ова е место каде што можете да дознаете сè за
двете најголеми природни езера во Северна Македонија (Охридско и Преспанско Езеро)
и за регионот околу нив.
Активности за сите Место каде што може да дознаете нешто повеќе за природните убавини на овој регион,
археолошките наоѓалишта, гастрономски уживања, забава и ноќен живот...
Понуда Охрид, Струга и Преспа сакаат да ве пречекаат најубаво што се може,
за да си поминете најдобро што се може!

Локалитети

Патувајте низ времето и дознајте ја историјата на лице место.

АВАНТУРИ

Езерскиот адреналин си има посебна дефиниција. Откријте ја!

ГАСТРО

Вкусете ги дестинациите преку локалните традиционални специјалитети.

ПРОДАВНИЦИ

Сувенири, ракотворби, уметнички дела на локални сликари…

НОЌЕН ЖИВОТ

Ноќта може да почне. Забавата може да продолжи.

Не ги пропуштајте главните настани!

Проектот Ohrid&Prespa2Go има цел да ги поврзе туристите кои сакаат да ги посетат или веќе се дојдени покрај прекрасните природни езера во Македонија и сите големи или мали бизниси или занаетчии кои нудат туристичко-угостителски услуги и производи.

ОХРИДСКО ЕЗЕРО

Најстарото езеро во Европа.

Најстарото езеро во Европа со раскошна природна убавина. Впишано во Листата на Светското наследство на УНЕСКО како дел од заштитеното „Природно и културно наследство на Охридскиот регион“.

ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО

Езеро кое е сместено помеѓу два национални паркови.

Езерото сместено помеѓу два национални паркови, кое во себе го крие островот Голем Град – вистински природен резерват и археолошки рај.

Посетете ги активностите

Погледнете ги сите активности
1+
Посетители на годишно ниво
1+
Ноќевања на годишно ниво
1
Видови на достапни авантури
1
Часа забава за сите
Мапа на дестинациите

Галерија

Проект за локална и регионална конкурентност. Проектот е финансиран од страна на Европската Унија.
„Оваа платформа беше изработенa со финансиска поддршка на Европската Унија. За содржината на оваа платформа единствено се одговорни Тренинг Институт Коцка - Скопје и Аква - Струга и таа не мора да ги изразува ставовите на Европската Унија“.