Долна Порта – Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

1685
Достапност : Во текот на целата година

Долна Порта – Охрид

0
Детали
  • Локација: Охрид

Долната порта била лоцирана на само 20 тина метри од охридското езеро во близина на црквите Свети Никола и Богородица Болнички. Истражувањата покажале дека на истото место се наоѓал и влезот на фортификацијата уште д времето на Филип Втори кој дел од својата војска во 4 век пред новата ера населил во градот Лихнид. Денес Долната порта не постои но на местото каде што била поставена е табла со кратко ојаснување.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија