+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Lower Gate – Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1609
Availability : Во текот на целата година

Lower Gate – Ohrid

0
Детали
  • Локација: Охрид

Долната порта била лоцирана на само 20 тина метри од охридското езеро во близина на црквите Свети Никола и Богородица Болнички. Истражувањата покажале дека на истото место се наоѓал и влезот на фортификацијата уште д времето на Филип Втори кој дел од својата војска во 4 век пред новата ера населил во градот Лихнид. Денес Долната порта не постои но на местото каде што била поставена е табла со кратко ојаснување.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија