+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Winery Mal St. Kliment – Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

900
Availability : Во текот на целата година

Winery Mal St. Kliment – Ohrid

0
За хотелот
  • Бесплатен Wi-Fi
  • Максимум капацитет: 16 соби
  • Локација: Охрид

Винаријата Мал Св.Клиемет ја основа Будимир Соколовиќ и започнува со работа од 2010 година со локација во центарот на градот Охрид. Во 2016 г. Согласно законот за вино, извршена е регистрација како мал производител на вино со максимално дозволено годишно производство од 30.000 литри, што секако е доволно бидејќи годишното производство од 25.000 литри е во тие рамки. Во винаријата се произведува вино од локални и регионални вински сорти. Грозјето е од мали лозови насади од охридското виногорје. Насадите се мали, традиционални, за кои се грижи фамилијата Соколовиќ и локалните земјоделци од локалните села. Уникатната клима на охридскиот регион се одсликува и на карактерот на вината. Грозјето се бере рачно, со што се осигурува квалитетот на виното, а вината што се произведуваат се елегантни, направени со многу љубов и страст.

Работно време

14:00 – 00:00

Вклучено

  • Бесплатно Wi-Fi
  • Бесплатен паркинг
  • 24/7 Рецепција
Активности

Активност 1Ресторан

Активност 2Бар

Активност 3Винарија

Мапа
Галерија