Винaрија Мал Свети Климент- Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

744
Достапност : Во текот на целата година

Винaрија Мал Свети Климент- Охрид

0
За хотелот
  • Бесплатен Wi-Fi
  • Максимум капацитет: 16 соби
  • Локација: Охрид

Винаријата Мал Св.Клиемет ја основа Будимир Соколовиќ и започнува со работа од 2010 година со локација во центарот на градот Охрид. Во 2016 г. Согласно законот за вино, извршена е регистрација како мал производител на вино со максимално дозволено годишно производство од 30.000 литри, што секако е доволно бидејќи годишното производство од 25.000 литри е во тие рамки. Во винаријата се произведува вино од локални и регионални вински сорти. Грозјето е од мали лозови насади од охридското виногорје. Насадите се мали, традиционални, за кои се грижи фамилијата Соколовиќ и локалните земјоделци од локалните села. Уникатната клима на охридскиот регион се одсликува и на карактерот на вината. Грозјето се бере рачно, со што се осигурува квалитетот на виното, а вината што се произведуваат се елегантни, направени со многу љубов и страст.

Работно време

14:00 – 00:00

Вклучено

  • Бесплатно Wi-Fi
  • Бесплатен паркинг
  • 24/7 Рецепција
Активности

Активност 1Ресторан

Активност 2Бар

Активност 3Винарија

Мапа
Галерија