+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Village Peshtani – Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

719
Availability : Во текот на целата година

Village Peshtani – Ohrid

0
Детали
  • Локација: с. Пештани, Охридско

Селото Пештани се наоќа на околу 12 км југозападно од градот Охрид на самиот пат од Охрид кон Св Наум. На надморска височина од 700 метри, сместено е на источниот брег на охридкото езеро.Селото прераснало во типична туристичка населба со приватни сметувачки капацитети и хотел . Во атарот на селото има неколку цркви од кои најстара и главна црква е црквата посветена на светите Врачи,св.Кузман и Дамјан. Селото е активно и преку зимскиот период и брои околу 1300 жители.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија