с. Пештани – Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

720
Достапност : Во текот на целата година

с. Пештани – Охрид

0
Детали
  • Локација: с. Пештани, Охридско

Селото Пештани се наоќа на околу 12 км југозападно од градот Охрид на самиот пат од Охрид кон Св Наум. На надморска височина од 700 метри, сместено е на источниот брег на охридкото езеро.Селото прераснало во типична туристичка населба со приватни сметувачки капацитети и хотел . Во атарот на селото има неколку цркви од кои најстара и главна црква е црквата посветена на светите Врачи,св.Кузман и Дамјан. Селото е активно и преку зимскиот период и брои околу 1300 жители.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија