+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Turbe of Sinan Celebi, Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1144
Availability : Во текот на целата година

Turbe of Sinan Celebi, Ohrid

0
Детали
  • Локација: Охрид

ТУРБЕ НА СИНАН ЧЕЛЕБИ
(Охрид, 1493) – подигнато во непосредна близина на Климентовата црква „Св. Пантелејмон“ на Плаошник. Погребан е Синан Челеби Охризаде, градителот на џамијата посветена на султанот Мехмед Фатих Ⅱ (1451–1481), позната како Имарет џамија. Култно место, посетувано од муслиманите, особено на денот на Х’д’рлез (6 мај).

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија