Турбе на Синан Челеби, Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

1137
Достапност : Во текот на целата година

Турбе на Синан Челеби, Охрид

0
Детали
  • Локација: Охрид

ТУРБЕ НА СИНАН ЧЕЛЕБИ
(Охрид, 1493) – подигнато во непосредна близина на Климентовата црква „Св. Пантелејмон“ на Плаошник. Погребан е Синан Челеби Охризаде, градителот на џамијата посветена на султанот Мехмед Фатих Ⅱ (1451–1481), позната како Имарет џамија. Култно место, посетувано од муслиманите, особено на денот на Х’д’рлез (6 мај).

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија