+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

St. Naum Monument, Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

779
Availability : Во текот на целата година

St. Naum Monument, Ohrid

0
Детали
  • Локација: Охрид

Споменикот на Свети Наум Чудотворец е лоциран во непосредна близина на плоштадот во Охрид во паркот помеѓу плоштадот и главното пристаниште. Поставен е во 2011 година , а изработен од
страна на склулпторот и академик Томе Серафимовски . Свети Наум има длабоко врежан култ во југозападниот дел од Македонија , но и пошироко.Творел и живеел на местото каде денес се наоѓа Манастирот кој е посветен токму на него.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија