Споменик на Свети Наум, Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

783
Достапност : Во текот на целата година

Споменик на Свети Наум, Охрид

0
Детали
  • Локација: Охрид

Споменикот на Свети Наум Чудотворец е лоциран во непосредна близина на плоштадот во Охрид во паркот помеѓу плоштадот и главното пристаниште. Поставен е во 2011 година , а изработен од
страна на склулпторот и академик Томе Серафимовски . Свети Наум има длабоко врежан култ во југозападниот дел од Македонија , но и пошироко.Творел и живеел на местото каде денес се наоѓа Манастирот кој е посветен токму на него.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија