+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Church St. Konstantin and Elena, Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

815
Availability : Во текот на целата година

Church St. Konstantin and Elena, Ohrid

0
Детали
  • Локација: Охрид

Лоцирана помеѓу основното училиште Св.Климент Охридски и црквата Богородица Перивлепта се наоѓа малечка црква посветена на Царот Константин и Царица Елена која датира од втората половина на 14 век. Оваа црква според својата архаична архитектура се вбројува во низата на еден исклучителен архитектонски тип на средновековни цркви до неа изграден е и мал параклис од истиот период кој е послеветен на Св.Петка.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија