Црква Св. Константин и Елена, Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

1094
Достапност : Во текот на целата година

Црква Св. Константин и Елена, Охрид

0
Детали
  • Локација: Охрид

Лоцирана помеѓу основното училиште Св.Климент Охридски и црквата Богородица Перивлепта се наоѓа малечка црква посветена на Царот Константин и Царица Елена која датира од втората половина на 14 век. Оваа црква според својата архаична архитектура се вбројува во низата на еден исклучителен архитектонски тип на средновековни цркви до неа изграден е и мал параклис од истиот период кој е послеветен на Св.Петка.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија