+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

A. Den. Dolard Monument, Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

742
Availability : Во текот на целата година

A. Den. Dolard Monument, Ohrid

0
Детали
  • Локација: Охрид

А.Ден Долард е холандски писател кој како го посетил Охрид во 1931 година и инспириран од приказните на Ромите го напишал својот познат роман „Свадбата на седумте Цигани “ кој бил и лектира за основно образование во Холандија.Во знак на благодарност на градскиот кеј се постави смопен обележје на овој холандски писател.На 29 мај 2006 година, во Охрид е откриен споменик во чест на А. ден Долард. Споменикот е дизајниран од македонскиот архитект Владимир Таиќ и е поставен во холандскиот парк во Охрид.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија