Споменик на А. Ден Долард, Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

741
Достапност : Во текот на целата година

Споменик на А. Ден Долард, Охрид

0
Детали
  • Локација: Охрид

А.Ден Долард е холандски писател кој како го посетил Охрид во 1931 година и инспириран од приказните на Ромите го напишал својот познат роман „Свадбата на седумте Цигани “ кој бил и лектира за основно образование во Холандија.Во знак на благодарност на градскиот кеј се постави смопен обележје на овој холандски писател.На 29 мај 2006 година, во Охрид е откриен споменик во чест на А. ден Долард. Споменикот е дизајниран од македонскиот архитект Владимир Таиќ и е поставен во холандскиот парк во Охрид.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија