Врв Пелистер – Планина Баба

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

693
Достапност : Во текот на целата година

Врв Пелистер – Планина Баба

0
Детали
  • Локација: планина Баба, Преспа

Врвот Пелистер е највисокиот врв на планината Баба, неговата висина изнесува 2601 метар над нивото на морето. Од релјефните облици на Пелистер највпечатливи се т.н. камени реки. Тоа се наклони на релјефот исполнети со блокови од стени со различен состав. Според височината, планината е трета највисока планина во Република Македонија. Исто така овој врв е дел од Националниот Парк кој го носи истото име Пелистер.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Активност 3Искачување

Мапа
Галерија