Стар Чинар, Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

910
Достапност : Во текот на целата година

Стар Чинар, Охрид

0
Детали
  • Локација: Охрид

Стариот Чинар или Platanus orientalis е препознатлива локација на туристичката понууда на градот Охрид. Лоциран е во Охридската чаршија на плоштадот „Чинар“ и е прогласен за природна реткост. Според легендата дрвото е старо 11 века , а го засадил Свети Климент. Тој е едно од најпопуларните места за средби во градот …„се гледаме кај Чинарот “.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија