Споменици на Св. Кирил и Методиј, Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

1210
Достапност : Во текот на целата година

Споменици на Св. Кирил и Методиј, Охрид

0
Детали
  • Локација: Охрид

Споменикот посветен на Светите Кирил и Методиј е поставен во Охрид во близина на главното пристаниште уште во 1989 година . Ова спомен обележје сведочи за значењето на градот Охрид во времето на сесловенската преродба и писменост уште од почетокот на 9 век. Изработен е од македонскиот скулптор академик Томе Серафимовски.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија