Спомен галерија „ Вангел Коџоман“ – Струга

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

1672
Достапност : Во текот на целата година

Спомен галерија „ Вангел Коџоман“ – Струга

0
Детали
  • Локација: с. Вишни, Струшко

Вангел Коџоман е истакнат ликовен уметник во Македонија ,кој вопочетокот на триесетите години на минатиот век, во историски неповолни услови, ја запозчнал својата творечка активност. Личниот придонес на Коџоман, изграден врз искуствата на постимпресионзмот, фовистичките и експресионистичките искуства во ликовната уметност,а едновремено настојувал во својата постапка да ги вклучи и искуствата на модерната уметност.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија