с. Вишни – Струга

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

752
Достапност : Во текот на целата година

с. Вишни – Струга

0
Детали
  • Локација: с. Вишни, Струга

Лоцирано во подножјето на планината Јабланица околу 10 км северозападно од Струга се наѓа убавото село Вишни. Опкружено е со шума од букови и дабови дрвја. Пештерската црква посветена на Вознесението Христово се наоѓа на 3 км од селото. Фреските датираат од крајот на 14ти век.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија