с. Велестово – Охридско

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

750
Достапност : Во текот на целата година

с. Велестово – Охридско

0
Детали
  • Локација: с. Велестово, Охридско

На околу 7 км од Охрид доспано преку асфалтиран пат , горе на планината Галичица на околу 1000 м надморска височина се наоѓаселото Велестово. Локацијата е атрактивна поради панорамскиот поглед кон Охридското Езеро , како и поради планинските патеки за рекреација . Има неколку цркви и манастир , најстарата црква е посветена на Успение Богородичино и потекнува ос 15 век .

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија