с. Вајтош – Струга

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

683
Достапност : Во текот на целата година

с. Вајтош – Струга

0
Детали
  • Локација: с. Вајтош, Струга

На означените пешачки патеки над Вевчани се остатоците на стариот римски пат Виа Егнација, кој води преку убавата шума до Вајтош, древно место за одмор кое го користеле трговските патници, на патот меѓу Јадранското крајбрежје и Црното Море. Оттука се опфаќа спектакуларна глетка преку целата долина на Охридското Езеро.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија