с. Октиси – Струга

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

826
Достапност : Во текот на целата година

с. Октиси – Струга

0
Детали
  • Локација: с. Октиси, Струга

Во близина на Вевчани, во планинското село Октиси се наоѓа христијанска базилика од крајот на 5ти или почетокот на 6ти век. Мозаичниот патос на црквата е богато украсен со претстави на елени, коњи, цвеќиња, дрвја и геометриски орнаменти.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија