с. Брајчино – Ресен

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

801
Достапност : Во текот на целата година

с. Брајчино – Ресен

0
Детали
  • Локација: с. Брајчино, Ресен

Лоцирано на источните брегови на Преспанското Езеро, под планината Баба, со црквата Св. Петка од 16ти век, живописното Брајчино има типична селска архитектура на големи куќи со масивни ѕидови направени од зелен гранит, одразувајќи го некогашнот развој на овој плоден земјоделски предел, кога тргувањето со земјоделски добра претставувал главен извор на приход. Брајчинската река истекува преку селото во Преспанско Езеро. Можете да ловите пастрмка во реката, да одите на пикник или да ги посетите старите воденици покрај реката.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија