Сарај на Нијази Бег, Ресен

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

863
Достапност : Во текот на целата година

Сарај на Нијази Бег, Ресен

0
Детали
  • Локација: Ресен

Сарај на Нијази Бег

Сарај – споменик на културата, изградена во почетокот на 20 век во времето на Младотурската револуција во стилот на нео-класицизмот по примерот на француската архитектура во која се наоѓа Aрхеолошката музејска збирка, Домот на Културата, ресенската Kерамичка колонија која е членка на интернационалната академија за керамика при УНЕСКО, како и спомен-музејската поставка на сликарката Кераца Висулчева.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија