с. Трпејца – Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

1415
Достапност : Во текот на целата година

с. Трпејца – Охрид

0
Детали
  • Локација: с. Трпејца, Охридско

Селото Трпејца е едно од крајбрежните села долж патот од Охрид кон св Наум. Селото брои околу 80 жители. Трпејца е рибарско село на оддалечено околу 20 тина км од градот Охрид. Преку летниот период е одлична дестинација ја мирен одмор и релаксација покрај брегот на езерото, а некоклкуте ресторани ќе ве изнадат со нивните рибни специјалитети. Сместено во малиот залив има плажа која не е подолга од 200 м со бели камчиња кои го надополнуваат амбиентот со кристалните езерски водa. Во атарот на селото ја имаме црквата св.Никола како и црквата Богородица Заумска до која се доаѓа по воден пат.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија