Ранохристијанска базилика – Манчевци, Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

720
Достапност : Во текот на целата година

Ранохристијанска базилика – Манчевци, Охрид

0
Детали
  • Локација: Манчевци, Охрид

Локалитетот се наоѓа во близина на катедралната црква Света Софија, на потегот кон Античкиот театар, во густо населен дел на стариот град и најверојатно се протега и под околните куќи. Базиликата, која е една од деветте базилики во градот и потекнува од периодот на IV-V век од нашата ера, има прилично зачуван поден мозаик со декоративен аранжман што бил карактеристичен за IV и V век.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија