Планинска куќа Шарбојца – Асанџура, Галичица

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

885
Достапност : Во текот на целата година

Планинска куќа Шарбојца – Асанџура, Галичица

0
Детали
  • Локација: Охрид

Планинската куќа е сместена во централниот дел на Националниот парк Галичица на надморска височина од 1470 м, на локалитетот Шарбојца (Асан Ѓура). До неа се стигнува од две страни и тоа од охридската страна преку селото Велестово по планински пат со должина од 18,6 км од кои 4,1 км се асфалтен пат и 14,5 км се земјен пат. Од преспанската страна се стигнува по пат со вкупна должина од 9,1 км од кои 3,7 км се асфалтен пат и 5,4 км се земјен пат. Оваа планинарска куќа ви овозможува да се оттргнете од градското секојдневие и да уживате во беспрекорната природа што ја поседува Националниот парк.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија