Црква „Св. Архангел Михаил“ – с. Радожда, Струга

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

944
Достапност : Во текот на целата година

Црква „Св. Архангел Михаил“ – с. Радожда, Струга

0
Детали
  • Локација: с. Радожда, Струшко

Пештерната црква е посветена на Арханѓел Михаил .Во неа се среќава живопис од 14 век дело на мајсторите од Охридската книжевна школа и од 13 век од кое време е фрескоживописот со опретсава на „Чудотово Хона “.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија