Пештерна црква „Света Богородица“ – с. Велгошти, Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

764
Достапност : Во текот на целата година

Пештерна црква „Света Богородица“ – с. Велгошти, Охрид

0
Детали
  • Локација: с. Велгошти, Охридско

Сместена е во природна пештера во карпестиот предел на планината Петринорескоживописот веројатно датира од крајот на 14 век. Тоа е тешко пристапен предел. Според видливите остатоци од фрескоживописот веројатно датира од крајот на 14 век.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија