Парк на природата „Езерани“ – Ресен

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

1248
Достапност : Во текот на целата година

Парк на природата „Езерани“ – Ресен

0
Детали
  • Локација: Преспа

Заштитено подрачје покрај езерото, прогласено со посебен закон на 17 февруари 2012 година, откако во периодот 1996-2012 било строг природен резерват.Во ПП Езерани не можат да се спроведат одредбите од члeн 70, став 1, алинеа 1 и 3 бидејќи природноста на стаништата и природните процеси се нарушени,како и алинеа 7 бидејќи е невозможно да се ограничи пристапот на локалното население до сопствените имоти; праксата од изминатите 15 години покажа дека во подрачјето не можат потполно да се исклучат човековите активности.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Активност 3Искачување

Мапа
Галерија