Музеј на Охридски бисер – Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

832
Достапност : Во текот на целата година

Музеј на Охридски бисер – Охрид

0
Детали
  • Локација: Охрид

Во 2016 та година градот Охрид ја збогати туристичката понуда со отворањето на Музејот на Охридскиот Бисер ,, кој претставува заштитен бренд на градот Охрид и Македонија.Музејот е во сопственост на семејството Филеви кои скоро еден век ги изработуваат охридските бисери .Приказната е неверојатна , но сознанието дека охридските бисери се дел од накитот на многу светски познати личности од минатото па и денeс а некои се дел од колекциите на накит на старите охриѓани преку еден век е бесценето.

Работно време

  • 09:00 – 23:00ч

Изработки

  • Сувенири
  • Бисери
  • Охридски бисери
Активности

Активност 1Изложба

Активност 2Сувенири

Активност 3Охридски бисери

Мапа
Галерија