с. Љубаништа – Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

1306
Достапност : Во текот на целата година

с. Љубаништа – Охрид

0
Детали
  • Локација: с. Љубаништа, Охридско

Селото се наоѓа на околу 30 км од центарот на градот Охрид покрај брегот на езерото. На 800 м надморска височина , воедно е и последното село од македонска страна а на околу 2 км се наоѓа границата со Р.Албанија. Во непосредна близина на селото е познатиот манастир посветен на св Наум , изворите на реката Црн Дрим, и автокампот „Љубаништа“ кој ја има единствената песочна плажа на брегот на охридското езеро од македонска страна , вистинска летна идила во дожина од околу 1 км.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија