Куќа на Робевци – Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

1057
Достапност : Во текот на целата година

Куќа на Робевци – Охрид

0
Детали
  • Локација: Охрид

Куќата на Робевци е изградена во средината на 19 век, и според својaта големина и по архитектонскиот израз, претставува своевиден статусен симбол за семејството, чии трговски врски воделе од Истанбул до Виена, Трст и Лајпциг. Во 1996 година, Куќата на Робевци е  ставена под заштита на Законот за заштита на спомениците на културата на Република Македонија како вредно културно-историско градителско наследство со препознатливите карактеристики на староградската охридска архитектура од XIX век.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија