Халвети Теќе, Струга

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

855
Достапност : Во текот на целата година

Халвети Теќе, Струга

0
Детали
  • Локација: Струга

Халвети теќе се наоѓа во близина на центарот на Струга и претставува споменик од Отоманската историја на градот од крајот на 18 век и почеток на 19 век ,основано од Хассан Баба угледен дервиш од Струга во почетокот на 18 век.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија