Црква „Св. Стефан Панцир“ – с.Шипокно, Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

716
Достапност : Во текот на целата година

Црква „Св. Стефан Панцир“ – с.Шипокно, Охрид

0
Детали
  • Локација: с. Шипокно, Охридско

Пештерната црква е лоцирана на околу 5 км јужно од Охрид од левата страна на патот кој води кон селото Пештани. Посветена е на првиот маченик на христијанската вера Св.Стефан.Постоењето на оваа црква се датира уште во 9 век додека фрескоживописот е изработен 14 или 15 век.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија