Црква Св. Сава, Претор

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

627
Достапност : Во текот на целата година

Црква Св. Сава, Претор

0
Детали
  • Локација: Претор, Ресен

Црква Св. Сава Претор – Изградена во 14 век била метох на Сливничкиот манастир. Црквата се темели на постара црква посветена на Свети Никола. Таму се наоѓала и познатата икона на Свети Јован Крстител.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија