Пештерна црква „Рожденство Богородичино“, Струга

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

1029
Достапност : Во текот на целата година

Пештерна црква „Рожденство Богородичино“, Струга

0
Детали
  • Локација: с. Калишта, Струшко

Црквата Рождество на Пресвета Богородица e црква на Првата охридска парохија во Охридското архијерејско намесништво во Дебарско-кичевската епархија на Македонската Православна Црква. Оваа црква се наоѓа во населбата Канео и е сместена во карпа под црквата „Св. Јован Канео“.

Цркваата ,,Рождество на Пресвета Богородица“ е еднокорабна во две нивоа: едното ниво е посветено на ,,Св. Петка“ и на тоа ниво има вода, а другото ниво кое е повисоко е посветено на ,,Рождество на Пресвета Богородица“.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија