Црква и манастир „Св. Богородица“, Сливница

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

764
Достапност : Во текот на целата година

Црква и манастир „Св. Богородица“, Сливница

0
Детали
  • Локација: Сливница, Ресен

Црква Св. Богородица Сливница – Манастирот е посветен на Света Богородица и има манастирски 21 конаци, црква и двор. Според натписот, таа е изградена во 1607 година, а во 19-от век била направена дрвена камбанарија и затворен трем.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија