Црква „Богородица Пречиста“ – с.Враништа, Струга

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

863
Достапност : Во текот на целата година

Црква „Богородица Пречиста“ – с.Враништа, Струга

0
Детали
  • Локација: с. Враништа, Струшко

Црквата е позната и како Воведение на Пресвета Богородица. Според  градбата и датацијата црквата потекнува од 11 век. Денешните жители веруваат во легендата која вели дека тука бил круснисан Цар Самоил па оттука доаѓа и називот „кралска црква“.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија