Билјанини Извори – Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

1667
Достапност : Во текот на целата година

Билјанини Извори – Охрид

0
Детали
  • Локација: Охрид

Најпознатиот симбол на Охрид, Билјанините Извори. Многу легенди и верувања се врзани за нивното создавање, а најпознати се онаа за убавата Билјана од чии солзи се создале Изворите, и онаа за Билјана која платно белела за своите се уште незнаени свекор и свекрва. Со вода од изворите се снабдува и Хидробиолошкиот завод, научна институција која се занимава со ендемскиот жив свет на Охридското Езеро, како со негово проучување, така и со негова заштита.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија