Ателје Марта Пејоска – Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

841
Достапност : Во текот на целата година

Ателје Марта Пејоска – Охрид

0
Детали
  • Локација: Охрид

„ATELIER ER MARTA PEJOSKA’ е идејно студио за дизајн на современ накит главно користејќи ја традиционалната техника на филигран и среброто како основен материјал. Главната идеја на студиото е создавање на современ накит за носење, што произлегува од судирот помеѓу старата традиционална филигранска техника – тоа се конзервативни принципи и умот на младиот уметник – тоа е слобода на размислување. Два дизајнерски аспекти ја водат работата на дизајнерот. Современ развој на дизајнот на филигранскиот накит и зачувување на традиционалната филигранска техника што е дел од македонското културно наследство.

Работно време

Изработки

  • Сувенири
  • Занаетчиски производи
  • Приврзоци
  • Филиграни
Активности

Активност 1Изложба

Enjoy an orientation walk of Zurich’s OLD TOWN, Switzerland’s center of banking and commerce. Then, leave Zurich and start your Swiss adventure. You’ll quickly discover that Switzerland isn’t just home to the Alps, but also to some of the most beautiful lakes. First, stop at the foot of the Jura Mountains in the picturesque town of Biel, known as Bienne by French-speaking Swiss, famous for watch-making, and explore the historical center. Next, enjoy a scenic drive to lakeside Neuchâtel, dominated by the medieval cathedral and castle. Time to stroll along the lake promenade before continuing to stunning Geneva, the second-largest city in Switzerland, with its fantastic lakeside location and breathtaking panoramas of the Alps.

Активност 2Филиграни

Активност 3Сувенири

Активност 4Занаетчиски производи

Мапа
Галерија