Арт галерија – Упевче – Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

1220
Достапност : Во текот на целата година

Арт галерија – Упевче – Охрид

0
Детали
  • Локација: Охрид

Уметничкото ателје и галерија УПЕВЧЕ беше отворено во старата семејна куќа, каде што се изложени многу дела на Славко УПЕВЧЕ, како и дела и мозаици на неговиот син Никола УПЕВЧЕ, двајцата дипломирани сликари на Факултетот за ликовни уметности во Скопје.

Во галеријата се организирани неколку независни самостојни изложби: Златка Пентова, академска сликарка од Софија, Бугарија; од Јасмина Томовска, академски сликар од Скопје; од Предраг Урошевиќ, академски сликар од Скопје, сликарот Драган Ристески од Охрид и други автори.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија