Алипашина џамија, Охрид

0
Испратете ни барање
Целосно име и презиме*
Е-маил адреса*
Вашето барање*
* Се согласувам со Услови на користење и Изјавата за приватност .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Зачувај на список со желби

Adding item to wishlist requires an account

638
Достапност : Во текот на целата година

Алипашина џамија, Охрид

0
Детали
  • Локација: Охрид

Се наоѓа во старата охридска чаршија , се претпоставува дека е изградена во 16 век а обновена во 1823 год. Минарето било срушено за време на балканските војни и обновено во 2019 година.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија