Tour Full With Frame Left Sidebar

Ресторан Две Лири – Ресен

Достапност : Во текот на целата година
ДВЕ ЛИРИ е првиот отмен ресторан за вистинските мераклии. Ресторанот ДВЕ ЛИРИ со својата карактеристична кујна ве кани да дојдете и уживате во големиот избор на јадења. Кај […]

Самоилова тврдина, Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Во најстарите извори кај Полибиј, во кои за прв пат се споменува античкото име на Охридското Езеро, се укажува на фактот дека при првата воена акција на […]

Локалитет Плаошник, Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Локалитетот Плаошник се наоѓа во јужното подножје на повисокиот (западниот) рид на Охрид, на зарамнето плато меѓу цитаделата на Самоиловата тврдина и црквата Св. Јован Канео на […]

Антички театар, Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Античкиот театар е лоциран во подножјето на источната косина на повисокиот охридски рид, под Самоиловата крепост, во непосредна близина на еден од главните влезови во утврдениот град-Горна […]

Брод „Армада“ – Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Бродот  „Армада“ беше целосно реновиран и започна да крстари по Охридското Езеро во 2019 година. Тој е опремен со најнова технологија за навигација и безбедност на бродот. […]

Долна Порта – Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Долната порта била лоцирана на само 20 тина метри од охридското езеро во близина на црквите Свети Никола и Богородица Болнички. Истражувањата покажале дека на истото место […]
1 57 58 59 60


Имате прашање?

Не двоумете се да ни се јавите. Нашиот тим ви стои на раполагање и со задоволство ќе разговара со вас.

+38922460876

welakeyou@lakes.mk

Новости

ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО
јули 10, 2020
Дестинации
јули 10, 2020
Ресен
јули 9, 2020