Преспанско езеро

Црква Св. Петка, Брајчино

Достапност : Во текот на целата година
Црква Св. Петка Брајчино – Црквата е еднокорабна мала црква со тространа апсида. Живописот […]

Црква Св. Богородица, Јанковец

Достапност : Во текот на целата година
Црква Св.Богородица Јанковец – Манастирот “Успение на Пресвета Богородица„ во Јанковец е женски манастир. […]

Спомен куќа на Татарчеви, Ресен

Достапност : Во текот на целата година
Христо Татарчев,еден од основачите на македонската револуционерна организација. Ентериериерот на Спомен куќата на Татарчеви […]

Црква Св. Сава, Претор

Достапност : Во текот на целата година
Црква Св. Сава Претор – Изградена во 14 век била метох на Сливничкиот манастир. […]

Лејквју Хотел & Ресорт – Отешево, Ресен

Достапност : Во текот на целата година
Објектот Lakeview Hotel & Resort нуди à-la-carte ресторан и приватна плажа на тивка локација […]

Хотел Рива – с. Стење, Ресен

Достапност : Во текот на целата година
Хотел Рива се наоѓа во селото Стење и е единственото сместување на западниот дел […]

Хотел Ројал Л – с. Царев двор, Ресен

Достапност : Во текот на целата година
Хотелот Ројал Л е единствениот хотел во близина на градот Ресен и преспанската околина […]

Вила пансион – Стара Чешма – с.Љубојно, Ресен

Достапност : Во текот на целата година
Ние сме пријатно мало фамилијарно B&B во подножјето на планината Баба во регионот Преспа […]

Вила Ливае – с.Брајчино, Ресен

Достапност : Во текот на целата година
Вилата се наоѓа во близина на течението на Брајчинска река, располага со 8 легла,  […]

Вила Костовски – с.Брајчино, Ресен

Достапност : Во текот на целата година
Вилата Дионис се наоѓа во елитната населба Лагадин, на само 10 метри од брегот […]
1 2 3 4