Преспанско езеро

с. Љубојно – Ресен

Достапност : Во текот на целата година
Во близина на селото Брајчино се наоѓа уште едно впечатливо село, во кое комбинирана […]

с. Отешево – Ресен

Достапност : Во текот на целата година
На западниот брег на Преспанското Езеро во средина на богата шума се наоѓа Центар […]

Остров Голем Град – Преспанско Езеро

Достапност : Во текот на целата година
Змиски Остров или Свети Петар е остров во Преспанското Езеро и е најголем остров […]

Плажа Конект – с. Сливница, Ресен

Достапност : Во текот на целата година
Connect Beach - Сливница - Ресен - Преспанско езеро.Најубавата плажа во Македонија за 2016 […]

Плажа Дупени – с. Долно Дупени, Ресен

Достапност : Во текот на целата година
Оваа плажа во Долно Дупени е, која поради нејзиното име ја нарекуваат и плажа […]

Пештерна црква „Свети Петар и Павле“ – Коњско, Преспа

Достапност : Во текот на целата година
Свети Петар и Павле претставува пештерна црква во с.Коњско село Коњско Пештерниот храм се […]

Црква и манастир „Св. Богородица“, Сливница

Достапност : Во текот на целата година
Црква Св. Богородица Сливница – Манастирот е посветен на Света Богородица и има манастирски […]

Црква и манастир „Св. Ѓорги“, с.Курбиново, Ресен

Достапност : Во текот на целата година
25 април, 1191 г., една мала група на зографи, на Бога само познати, го […]

Сарај на Нијази Бег, Ресен

Достапност : Во текот на целата година
Сарај на Нијази Бег Сарај – споменик на културата, изградена во почетокот на 20 […]

Спомен куќа на Татарчеви, Ресен

Достапност : Во текот на целата година
Христо Татарчев,еден од основачите на македонската револуционерна организација. Ентериериерот на Спомен куќата на Татарчеви […]
1 2 3 4