Охридско езеро

Антички театар, Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Античкиот театар е лоциран во подножјето на источната косина на повисокиот охридски рид, под […]

Самоилова тврдина, Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Во најстарите извори кај Полибиј, во кои за прв пат се споменува античкото име […]

Брод „Армада“ – Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Бродот  „Армада“ беше целосно реновиран и започна да крстари по Охридското Езеро во 2019 […]

Долна Порта – Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Долната порта била лоцирана на само 20 тина метри од охридското езеро во близина […]

Црква Св. Јован Богослов – Канео, Охрид

Достапност : Во текот на целата година
„Свети Јован Богослов Канео“ — една од најпознатите цркви во Охрид, на карпестиот рид над плажата Канео во […]

Oхридски Бисер Филеви – Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Во 1928 година семејството Филеви започнува со занаетчиска изработка на бисери, пренесувајќи ја семејната […]

Хотел Гранит – Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Хотелот Гранит се наоѓа во областа Свети Стефан, на брегот на Охридското Езеро. Опкружен […]

Нуркачки центар „Скаут“ – Струга

Достапност : Во текот на целата година

Хотел Су Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Хотелот СУ се наоѓа на тивка и мирна локација во првиот ред до брегот […]

Камп СКАУТ Струга

Достапност : Во текот на целата година
„Камп скаут“ – Струга е најдобриот целосно обновен и опремен камп во Македонија. Лоциран […]
(1 Рецензија)
Разгледај
1 29 30 31